|
0,8-1 kg mięsa mielonego z łopatki lub biodrówki lub szynki,
0,8 kg pieczarek, 1,2 kg świeżych pomidorów (mogą być też puszki ale wtedy
będzie gorsze), 3 cebule, główka czosnku, 2 łyżki mąki,
50 ml słodkiej śmietany, oregano, łyżka soli ew.sera Mozarella.
Przysmażyć na oleju mięso z pokrojoną cebulą i solą mocno mieszając -tak
żeby było rozdrobnione, dodać pieczarki, a po ok. 20 min (na gazie) dodać
pokrojone i obrane pomidory i na końcu zmiażdżony czosnek trochę oregano.
Jak się będzie gotowało wlać śmietanę z rozmieszaną w niej mąką.
Długi makaron ugotować z odrobiną soli. Wyciągać gorący na tależ .
Można posypać potartym serem Mozarella, a na wierzch dać gorący sos
spaghetti.
|
|