g m p 3



Składniki:






Wykonanie:






home przepisy

przepis na spaghetti









0,8-1 kg mięsa mielonego z łopatki lub biodrówki lub szynki, 0,8 kg pieczarek, 1,2 kg świeżych pomidorów (mogą być też puszki ale wtedy będzie gorsze), 3 cebule, główka czosnku, 2 łyżki mąki, 50 ml słodkiej śmietany, oregano, łyżka soli ew.sera Mozarella.




Przysmażyć na oleju mięso z pokrojoną cebulą i solą mocno mieszając -tak żeby było rozdrobnione, dodać pieczarki, a po ok. 20 min (na gazie) dodać pokrojone i obrane pomidory i na końcu zmiażdżony czosnek trochę oregano. Jak się będzie gotowało wlać śmietanę z rozmieszaną w niej mąką. Długi makaron ugotować z odrobiną soli. Wyciągać gorący na tależ . Można posypać potartym serem Mozarella, a na wierzch dać gorący sos spaghetti.