g m p 3



Składniki:






Wykonanie:






home przepisy

przepis na risotto









ryż parboiled (torebka), ćwiartka małej kapusty włoskiej 30 dkg mięsa mielonego wieprzowego, 1 cebula, 1 pomidor, ćwiatka selera, 1 marchewka,1 pietruszka, 5 pieczarek, trochę sera żółtego, trochę oleju, soli i pieprzu.







przysmażyć na oleju mięso z pokrojoną cebulą mocno mieszając - tak żeby było rozdrobnione.
Marchew, pietruszkę i seler utrzeć na grubej tarce, kapustę, pomidor i pieczarki drobno pokroić.
Wymieszać mięso, z warzywami, ryżem (nieugotowanym) , włożyć do garnka lub formy i przykryć z wierzchu serem żółtym i pokrywką (żeby woda za szybko nie odparowała) i piec w nagrzanym piekarniku ok. 45 min. Jeżeli pieczarki są suche a pomidor mały to można kapnąć tam troszkę wody. Podawać z sosem pomidorowym lub bez.